click tracking

Om gården

Gården Halvarsviken är ett levande lant- och skogsbruk i en kulturell och historisk miljö med en levande berättartradition.
SAMSUNG DIGITAL CAMERA

hittahit3
Hitta hit:
Här ger vi dig en målande beskrivning.
Du följer skylten mot Halvarsviken och svänger av från landsväg 251 mellan Ängelsberg och Virsbo, 6 mil norr om Västerås. Den krokiga vägen omsluten av gran- och lövskog gör att du sänker farten. I Gärsbacken eller Trollbacken, en lång och brant nerförsbacke vidgar sig skogen och till ett öppet odlingslandskap. Upp emot höger ser du den skog som Karl XI drog in till staten och som först efter 300 år kom att tillhöra gården igen.
Kommer du på sommaren går korna lugnt och betar i hagen och det är febril aktivitet när höet ska in. Efter vägrenen växer blommor i cerise, gult och vitt och du möter säkert någon som är ute på promenad ner till sjön.SAMSUNG DIGITAL CAMERAVintertid kan du se spänstiga skidåkare på din vänstra sida. Rådjuren brukar beta efter vägen både sommar som vinter. Lite längre fram breder sig den Bullerby liknande byn och gården Halvarsviken ut sig.

Efter raden med brevlådor tittar du upp emot vänster i den gamla och lummiga trädgården, inramad av faluröda hus kan du se Ing-Marie med kursdeltagare. När du passerar gödselstacken får du se uppför där kan Anders och Olle komma körandes med traktorn över vägen när de fyller på ensilage i ladugården. Du kör över bäcken och förbi den nygjorda gärdesgården och där på vänster sida ligger Severins gamla ladugård, nu Halvarsvikens Bo på lantgård. Här stannar vi upp och hälsar dig välkommen – Klivet Halvarsviken Grön Hälsoutveckling och Bröderna Olsson Bergslagsbönder i tiden.

Det går tåg till både Ängelsberg och Virsbo. Väl där hämtar vi er och lämnar er efter dagens slut.